Bingo

Trots att bingo är ett välkänt fenomen i Sverige idag var det först i början på 60-talet som idrottsklubben Gunnarstorp IF höll det första bingopartiet i Sverige. Nu för tiden finns en rad olika former av bingo men de har alla gemensamt att man kryssar i de siffror som slumpvis dras i spelet på en spelbricka med förtryckta siffror i ett rutmönster.

Under de femtio år som bingo funnits i Sverige har det hänt enormt mycket, även om själva grundstommen är den samma så finns det en rad olika bingotyper. Idag finns det klassisk-bingo, variantbingo, mönsterbingo och även bollbingo som alla ger sin egen twist av spelet.

I stort sett alla bingospel arrangeras av ideella föreningar som oftast bedriver idrottsverksamhet. Från 1961 när bingon introducerades har svenska föreningar fått in över 10 miljarder, något som har varit direkt avgörande för vissa av föreningarnas överlevnad.

Även om det idag finns över hundra bingohallar runt om i Sverige så är det ändå spel från tv man förknippar bingo och det absolut kändaste är Bingolotto.

Under hela nittiotalet spelade hela det svenska folket bingo, med Leif ”Loket” Olsson som programledare, men under 2000-talet mattades intresset av. Istället skapades en ny form av Bingospelande, på internet.

Bingo på nätet

I och med Internets framfart har också fler och fler företag upptäckt fördelen med att erbjuda sina tjänster online. Det gör att idag finns det ett stort utbud av hemsidor som erbjuder bingo på nätet, och nu för tiden kan man som ny spelare välja och vraka mellan olika välkomsbonusar som de olika hemsidorna lockar med för att man ska börja spela på just deras sida. Något man kan man dra nytta av.

Dock bör man vara väldigt noggrann med att läsa användarvillkoren för de olika sidorna så att man vet vad som gäller. Vissa sidor har regler som att man måste spela upp sin bonus innan man kan plocka ut pengar. Vilket kan vara bra att veta i förväg.

Traditionell bingo

För den som föredrar traditionell bingo finns det självklart möjligheten att ta sig till sitt lokala spelombud för att köpa en bingorad för att sedan antingen se dragningen på tv eller läsa resultatet i tidningen. Det går även att ta sig till någon av de många spelhallarna runt om i Sverige för att förutom att spela bingo även stödja de lokala föreningarna. Du kan även prova på att spela Bingolotto. Nu för tiden kan du köpa lotter både online och via ombud eller idrottsföreningar.

Oavsett vad du väljer så gäller samma regler, man kryssar i de siffror som dras i spelet på sin spelbricka och ropar ”bingo” för att signalera att man vunnit.